Madurodam

Persbericht: Madurodamvaart/Madurodamexpress

Met een attractie naar een attractie: De Ooievaart en Madurodam in hetzelfde schuitje.

De Haagse rondvaartorganisatie De Ooievaart en topattractie Madurodam gaan een samenwerking aan om de nieuwe vaarroute in Den Haag groots in de markt te zetten. Met een attractie naar een attractie, is het idee. De nieuwe bootjes zullen onder de naam Madurodamexpress in de markt worden gezet.

“Hier komt een oude droom uit” aldus Peter Duivesteijn van Stichting De Ooievaart. ‘De bootjes die we hier in gaan zetten zijn helemaal op het lijf geschreven van Madurodam’. Hoe de attractie vorm krijgt wil de directeur nog niet kwijt. ‘Dat wordt een verrassing op maat, een belevenis voor jong en oud’, zegt hij lachend. Stichting de Ooievaart, de Haagse rondvaart viert op 22 april haar 12,5 jarig jubileum. ‘Deze vaart is de kers op de taart en aangezien we klein zijn begonnen is het ook nog een leuke knipoog naar ons eigen verleden’.

 

De doorbraak van de dr. Abraham Kuyperdam zorgt ervoor dat de vaarweg naar Madurodam en Scheveningen open ligt.  Een goede, betrouwbare en frequente verbinding over het water tussen de binnenstad (Bierkade en CS), Madurodam en Scheveningen zet toeristisch Den Haag op de kaart en kan een enorme spin-off teweeg brengen. Nu al is Den Haag verkozen tot beste binnenstad. Door goede verbindingen zullen toeristen eerder geneigd zijn langer in onze regio te blijven en meer attracties, winkels en musea bezoeken. Ook de horeca vaart hier wel bij.
Chris Schaapman voorzitter van stichting de Ooievaart: ‘Het initiatief past prima in het kader van de plannen die de gemeente heeft gelanceerd met de Kanskaart Toerisme. Een samensmelting van toeristische attracties zal de bezoeker uitnodigen om langer in deze regio te verblijven. Naast de bezoekers van onze binnenstad, bereiken wij hiermee ook de bezoekers van de kust en Madurodam en wordt er door de damdoorbraak een brug geslagen tussen het strandtoerisme en de binnenstad’.

Madurodam is met jaarlijks tussen de 650.000 en 700.000 bezoekers een toeristische attractie van formaat. Prima bereikbaar met auto, trein, tram, fiets en vanaf dit jaar dus ook per boot. ‘Gelegen aan de historische vaarroute Den Haag – Scheveningen is de Madurodamexpress een mooie manier om stad en strand te verbinden en om recreatie en toerisme -met gevoel voor historie- een stevige duw voorwaarts te geven’, aldus Joris van Dijk, directeur Madurodam.