Schilderswijk

In 2014 ben ik bij City Mondial directeur geworden. City Mondial doet de wijkcommunicatie in de Schilderswijk en Transvaal. Terug naar de wijk waar ik ben geboren. Ook nu was de Schilderswijk een wijk waar altijd wel wat gebeurde en we net als vroeger samen voor je wijk moest strijden.  Het was een genoegen om met alle karakteristieke Schilderswijkers samen voor de wijk te mogen knokken (in positieve zin). Een van de hoogtepunten was wel het gevecht voor een rechtvaardig en eerlijk bejegening van de buurt door de pers. Samen met de bewoners en andere organisaties is dat toen zeker gelukt. 

Schilderswijk 2014, een roerig jaar. 

De Schilderswijk staat vaak(negatief) in de belangstelling.  En dat dat niet altijd terecht is blijkt wel uit de gebeurtenissen van 2014. In dagblad trouw stonden bijna wekelijks zeer negatieve stukken over het leven in de Schilderswijk. Zelfs een deel van de wijk werd zo negatief neergezet dat men het had over de Sharia driehoek. Bewoners konden zich niet vinden in deze negatieve publiciteit. Er bleek dan ook een journalist van Trouw te zijn die het brongebruik niet zo nauw nam. Of nog beter gezegd dit uit zijn dikke vinger zoog. Gelukkig zijn er altijd weer bewoners en/of organisaties die zich hard maken om ook al het goede dat de Schilderswijk in zich heeft te tonen.  Hoe hard ook de Schilderswijk ook geraakt wordt, zij komt altijd weer sterker uit de strijd. In Trouw staan vele artikelen over de kwestie Trouw. 

Trouw Terug in de wijk
Trouw kwam in 2015 terug met positief artikelen over de Schilderswijk.

Trouw toont berouw.

Volkskrant Schilderswijk

Er zijn in de zomer van 2014 flinke rellen uitgebroken. 

Negatieve berichtgeving in dagblad de Trouw bleek uit de duim van een verslaggever te zijn gezogen. 

Trouw bood zijn excuus aan.  Hiernaast staan enkele artikelen die destijds geplaatst zijn n.a.v. een brief van de bewoners. 

Schilderwijk verdient oprecht gebaar Trouw.

Reactie Trouw 

Geachte bewoners………